Rökt makrill idag
Rökade fisken i en vanlig köks-spis
Man lägger fuktad spån på botten av ugnen , ställer in undervärmen på 75 grader kör i ca 30-40 min beroende av storleken på fisken
Salta fisken med jodfritt salt minst 12 timmar innan och fisken skall vara torr på ytan vid starten av rökningen.
Prova inte detta på er spis inne , då kan sockerkakerna smaka rökt makrill och det är inte bra för husfriden :)
Detta bör göras ute för det ryker ganska mycke !!!!
Det går röka hel lax ,tar bara längre tid och då får man fylla på spån upp till 2-4 ggr
Går även röka sidfläsk, skinkor och tex rådjurslår bara man är noga med saltningen före
Sätt en tempmätare på tjockaste stället för att ha koll när det är färdigt 69 grader är det klart
Skaffa en gammal spis och prova ;)
Ett bra tips till jordfelet :)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar