VÄLKOMMEN TILL VÅRAN BLOGG HÄR KAN NI FÖLJA VÅRT OCH ANDRAS FISKEÄVENTYR SKICKA GÄRNA FISKERAPPORTER OCH BILD SÅ LÄGGER VI IN DEM HÄR

ALLT som är skrivet på denna sida är COPYRIGHTSKYDDAT av TEAM MARRE

MMS = telefon nummer 0735432667



ELLER E-POST team.marre@telia.com



with gladsax

1 juli 2012

Rökt makrill idag


Blev kanonbra resultat.
Rökade fisken i en vanlig köks-spis
Man lägger fuktad spån på botten av ugnen , ställer in undervärmen på 75 grader kör i ca 30-40 min beroende av storleken på fisken
Salta fisken med jodfritt salt minst 12 timmar innan och fisken skall vara torr på ytan vid starten av rökningen.
Prova inte detta på er spis inne , då kan sockerkakerna smaka rökt makrill och det är inte bra för husfriden :)
Detta bör göras ute för det ryker ganska mycke !!!!
Det går röka hel lax ,tar bara längre tid och då får man fylla på spån upp till 2-4 ggr
Går även röka sidfläsk, skinkor och tex rådjurslår bara man är noga med saltningen före
Sätt en tempmätare på tjockaste stället för att ha koll när det är färdigt  69 grader är det klart
Skaffa en gammal spis och prova ;)
Ett bra tips till jordfelet :)

0 kommentarer:

1a Kållandsöträffen 2011

1a Kållandsöträffen 2011

Vann Kållandsöträffen 2009

Vann Kållandsöträffen 2009

Vår gamla trotjänare 600an

Vår gamla trotjänare 600an

10,7kg från Naven april 2008

10,7kg från Naven april 2008

PB Simrishamn 12,6kg

PB Simrishamn 12,6kg

NORDISKA MÄSTARE 2006 MELLERUD

NORDISKA MÄSTARE 2006 MELLERUD
eXTReMe Tracker

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP